Skip to main content

Još jedan kontinent, obavijen velom misterije, prostirao se izmedju Južne Afrike i juga Indije, tako da se smatra da je pre potopa ovaj kontinent mogao biti geografski most izmedju njih. Ovaj kontionent zove se – Lemurija.

Mnogi istrazivaci su ukazivali da su žitelji Lemurije predstavljali prethodnicu celokupne izvorne Amerike. Zapravo, ovaj kontinent nalazio se u Indijskom i Tihom okeanu. Lemurija je bila jedna od najdrevnijih civilizacija. Ovaj drevni narod je započeo svoj put otprilike 98 000 godina pre nove ere, nestavši sa lica zemlje devedeset hiljada godina kasnije. Neki smatraju da je civilizacija Lemurija istovetna civilizaciji Mu, dok drugi tvrde da je reč o potpuno drugim narodima koji su naseljavali ove nekadašnje kontinente.

Znacenje i poreklo naziva – Lemurija

Ime Lemurija je poteklo iz kontroverze oko Darvinove teorije o vrstama u 19. veku. Darvinovi sledbenici nisu znali da objasne kako su se neke vrste raširile, što se naročito odnosilo na lemure. Za nastanak kontroverze, bio je odgovoran britanski zoolog Filip Sklejter. Lemuri su mala vrsta primata koja se moze naci u Africi, na Madagaskaru, u Indiji i u Indoneziji. Neki zoolozi su naveli da je postojao kontinent upravo izmedju Madagaskara i Indije, pre nekoliko miliona godina. Filip Slater je predlozio ime za taj kontinent – Lemurija -zato sto su lemuri najverovantnije potekli sa te nekadasnje zemlje.

Gledište Jelene Blavacke

Da teorija o Lemurijji ne padne u zaborav, najveća zahvalnost pripada teozofkinji Jeleni Blavackoj. Ona u svom delu Tajna doktrina iz 1888.godine, nadilazi teoriju o kontinentu nestalom u dubinama Indijskog okeana. Nova Lemurija koja se ipak više oslanja na mitologiju, postojala je pre 150 miliona godina. Jelena Blavacka u svojoj knjizi tvrdi da je rasa koja je stvorila ovu civilizaciju bila nadmoćna u odnosu na ljudski rod, da su njeni žitelji bili nekakva bića koja su mogla da žive bez mozga, koristeći se samo čudnovatim moćima delimično dobijenim od trećeg oka. Prema ovoj teoriji Lemurija je propala kada se u njenim stanovnicima probudila seksualna želja, što ih je uvuklo u surove sukobe koji su ih zbrisali sa lica zemlje. Prema drugim teorijama Lemurijci su bili napredna bica, i mada su izgledali kao ljudi, bili su u stanju da, na primer, svoja znanja čuvaju u kristalu. Ovi ljudi su negovali kult Nebeskog svoda, za koji su verovali da je sloj vode smrznute iznad zemljiene površine. Taj Nebeski svod, verovali su, postavili su prvobitni stanovnici planete da bi je zaštitili od sunčevog zračenja i ostalih štetnih zraka.

Lemurijski kristalni hramovi

Pobornici teorije o Nebeskom svodu, smatraju da se on oslanja na Kristalne hramove, koji su bili glavna lemurijska svetilista, i navodno štitili planetu od svakakvog zla. Kada govore o kraju Lemurije, oni navode da su se Lemurijci sukobili sa Atlantidjanima oko vlasti nad planetom, a u ovim sukobima su mnogi Kristalni hramovi porušeni, zbog čega je Nebeski svod izgubio oslonac. Ta promena je izazvala opšti potop, koji je označio kraj čitavog doba, iza kojeg je usledilo novo, ovo sadašnje doba.

Predvidjanja lemurijskih mudraca

Pre nego što ih je progutao veliki potop, Lemurijci su imali znanja o nadolazećoj velikoj katastrofi koja je pretila da zbriše njihovu civilizaciju sa lica zemlje. Lemurijski proroci su zaista predvidjali da će zemlju pogoditi katastrofalne promene, pa je narod osmislio plan spasavanja. U vreme velike kataklizme Lemurijci su izgradili mrežu tunela kao skloništa, a sva svoja znanja su zabeležili u kristalima koje su zakopali. Neki istrazivači su ovu teoriju navodili u prilog tvrdnji da su Lemurijci koji su preživeli opšti potop bili prvi doseljenici u Ameriku i, shodno tome, prethodnici praktično svih domorodačkih kultura razvijenih na američkom kontinentu.